Joris Ouwerkerk in actie op de slopestyle in Kreischberg
NOS Sport

Ouwerkerk niet verder dan halve finale

Snowboarder Joris Ouwerkerk heeft zich bij de WK in het Oostenrijkste Kreischberg niet weten te plaatsen voor de finale op het onderdeel slopestyle.

De Amsterdammer werd achtste en laatste in de halve finales, waarin de nummers vijf tot en met acht van de twee kwalificatiegroepen van dinsdag streden om vier plaatsen in de eindstrijd.

Valpartijen drukken score

Ouwerkerk, die enkele keren ten val kwam, liet in zijn tweede run zijn beste score (16,25) noteren, maar dat was bij lange na niet genoeg voor een finaleplaats.

Dinsdag had Ouwerkerk het beter gedaan en was hij met de vijfde plaats in zijn kwalificatiegroep één punt tekort gekomen voor rechtstreekse plaatsing voor de finale.

"Ten opzichte van de kwalificaties wilde ik de rails anders doen, maar dat lukte niet zo goed", keek Ouwerkerk terug op de halve finale. De uitglijer in de eerste run had zijn zelfvertrouwen flink ondermijnd. "Ik baal er zeker van, maar ik ben op zich wel tevreden. Dit was pas de eerste wedstrijd van het seizoen en de kwalificaties gingen goed."

Ouwerkerk strandt in halve finale slopestyle

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl