NOS SportAangepast

Federer laat Bolelli uitrazen en wint

Australian Open 2015: Federer-Bolelli

Roger Federer heeft zich voor het zestiende jaar op rij geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Zwitser won uiteindelijk eenvoudig van Simone Bolelli met 3-6, 6-3, 6-2, 6-2.

Heel even zag het er penibel uit voor de viervoudig kampioen. Bolelli kende een flitsende start en maakte het ene na het andere mooie punt. Federer had even geen antwoord en liet de arts in een medische time-out ook nog naar de pijn in zijn rechterhand kijken.

Na afloop zei hij over dat moment: "Het voelde als een wespensteek. Ik heb nog nooit zo'n pijn gehad. Ik had er echt last van. Tapen had geen zin. Dus ik wilde wat advies.”

De ervaren nummer twee van de wereld raakte echter niet in paniek, liet zijn opponent uitrazen en nam vervolgens het heft in handen. Nu kreeg de Italiaan de prachtigste ballen om de oren. En dus was het uiteindelijk de Zwitser die won.

Andy Murray

Andy Murray schaarde zich eveneens onder de beste 32 spelers. De als zesde geplaatste Brit rekende in zijn tweede partij eenvoudig af met Marinko Matosevic uit Australië: 6-1, 6-3, 6-2.

De aanmoedigingen voor de thuisspeler waren veelvuldig en luid, maar Murray had daar weinig problemen mee. De drievoudig verliezend finalist trof in Melbourne negen keer eerder een Australiër en won steeds.

Zo ook tegen zijn vriend Matosevic. Na een klein kwartier stond Murray al met 5-0 voor en ook in het vervolg was het krachtsverschil groot. Slechts één keer sloeg de lichtgeraakte Schot z'n racket tegen de vloer. Voor de rest was hij zo mak als een lammetje.

Berdych klopt Melzer

Tomas Berdych is doorgedrongen tot de derde ronde van de Australian Open in Melbourne door Jurgen Melzer met 7-6 (0), 6-2, 6-2 naar huis te sturen.

Melzer is nu de nummer 108 van de wereld, maar hij was jarenlang een vaste klant in de top-40. In 2011 stond hij zelfs even op de achtste plaats. In het begin van de partij toonde hij waartoe hij nog altijd in staat is. De 33-jarige Oostenrijker sloeg zich naar een 5-3 voorsprong, maar het lukte hem niet de set uit te serveren.

Vanaf dat moment ging het bergafwaarts. In de tiebreak sloeg hij geen bal goed en vervolgens was Berdych superieur. De als zevende geplaatste Tsjech won in beide sets de laatste vier games.

Australian Open 2015: Murray-Matosevic
Australian Open 2015: Berdych-Melzer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl