NOS Voetbal

'Het is niet allemaal Blatters schuld'

Champagne niet bang om te verliezen

Na een dag campagnevoeren op de KNVB-burelen maakt Jérôme Champagne een frisse indruk. Hij probeerde in Zeist steun te krijgen om het tegen Sepp Blatter op te kunnen nemen in de voorzittersverkiezing van de FIFA.

Champagne is positief gestemd, maar hij wil zich niet uitspreken over de positie van de KNVB. “Het is niet aan mij om die vraag te beantwoorden. Dat is aan de voetbalbond, maar ik heb ook de opmerkingen van bondsvoorzitter Michael van Praag in het blad Voetbal International gelezen. Ik voel me vereerd door de aardige woorden aan mijn adres”, zegt Champagne tegen de NOS.

Energie

De Franse oud-diplomaat heeft steunverklaringen van vijf landen nodig om zijn kandidaatschap op 29 januari officieel te maken. Maandag liet hij in een verklaring al weten dat hij nog niet voldoende brieven van bonden verzameld heeft. “Als iemand er veel energie insteekt om een verkiezing te winnen, dan moet hij ook het risico accepteren dat hij verliest. Als ik win is het goed, als ik verlies ook.”

Champagne weigert in elk geval om zijn Zwitserse tegenstander zwart te maken: “De mensen die alleen Sepp Blatter de schuld geven van alle problemen zitten verkeerd. Het is een collectieve verantwoordelijkheid."

New FIFA Now

Woensdag zal Champagne in Brussel aanwezig zijn bij het symposium van de beweging New FIFA Now, die pleit voor een revolutie binnen de wereldvoetbalbond. Dat wil niet zeggen dat Champagne zich aansluit bij de revolutie. Ook al dreigt een voortijdig einde van zijn campagne, hij blijft de ‘redelijke’ kandidaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl