Het peloton onderweg in de tweede etappe in de Ronde van San Luis
NOS Wielrennen

Dagzege en leiderstrui voor Diaz

De Argentijn Daniel Diaz heeft de tweede etappe in de Ronde van San Luis gewonnen. Diaz sprong in de 185 km lange bergrit weg in de slotklim (de Mirador de Potrero), bereikte solo de finish en kreeg tevens de leiderstrui omgehangen.

De wedstrijd kwam op gang met de vlucht van Carlos Quintero, Romain Guillemos, Seba Tolosa, Lucas Sebastian Haedo en Maurico Muller, die acht minuten bijeenreden.

Tolosa haakte af en op de slotklim (4,5km à 6,7%) werd de rest een voor een opgeraapt. Rodolfo Torres sprong daarop weg op de Potrero en Argentijns kampioen Diaz ging achter hem aan. Diaz, die de ronde in 2013 won, ging een paar honderd meter voor de streep op de pedalen staan en finishte zes tellen voor de Colombiaan.

Nairo Quintana, de Colombiaanse favoriet voor de eindzege, kwam op een kleine halve minuut van de winnaar als zevende over de meet.