Vicepremier Asscher sprak de bezoekers toe
NOS Nieuws

Asscher: kinderen beschermen tegen de kinderlokkers van de jihad

In Amsterdam hebben vanavond honderden Joden en moslims samen de slachtoffers van terreuraanslagen in Parijs herdacht. Initiatiefnemer Lody van der Kamp zei dat hij hoopte dat het Amsterdamse voorbeeld in andere Europese steden navolging zal krijgen.

De bijeenkomst werd bijgewoond door vicepremier Asscher. Die prees de bijeenkomst als een "bijzonder krachtig signaal van mensen die weigeren elkaar als vijand te zien".

Ook zei hij dat de samenleving de plicht heeft om kinderen te beschermen "tegen de kinderlokkers van de jihad". Dat kan volgens hem door kinderen te leren zelf na te denken en hen bij te brengen dat Nederland een land is met godsdienstvrijheid.

"We hebben de opdracht om kinderen te leren dat dit een land is met de vrijheid om te geloven wat je wil, maar dat anderen de vrijheid hebben om een spotprent te tekenen of om niet te geloven", zei Asscher.

'Tegenspraak tegen de kinderlokkers van de jihad'

In Rotterdam hebben dertig christelijke, islamitische, Joodse en andere groeperingen een manifest ondertekend. Daarin staat dat ze binnen de eigen gemeenschap hun best zullen doen om begrip en respect voor andersdenkenden te bevorderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl