De man werd gezocht sinds de anti-terreuroperatie in Verviers
NOS Nieuws

Gezochte terreurverdachte zat thuis met enkelband

In de Brusselse wijk Molenbeek heeft een gezochte terreurverdachte zichzelf aangegeven bij de Belgische politie. De man werd gezocht in verband met de anti-terreuroperatie van vorige week in de stad Verviers, maar hij bleek gewoon thuis te zitten met een elektronische enkelband.

Het gaat om Abdelmounaim H., een Belg van 21 jaar. Het Belgische federaal parket bevestigt de aangifte.

Zaid K.

Aangenomen werd dat Abdelmounaim H. naar Spanje was gevlucht samen met Zaid K., de 18-jarige Nederlandse verdachte wiens ouderlijk huis vandaag werd doorzocht door de politie. Het vermoeden bestond dat ze vanuit Spanje naar het Midden-Oosten wilden reizen.

Van Zaid K. ontbreekt nog ieder spoor. Het is nog niet duidelijk wat de link is tussen de twee verdachten en de terreurcel in Verviers. Beiden waren al voor de anti-terreuroperatie bekend bij de politie.

Enkelband

Toen H. vandaag op televisie zag dat hij gezocht werd, belde hij eerst zijn advocaat en meldde zich daarna op het politiebureau.

Het is onduidelijk hoe het kan dat de man een enkelband droeg, maar toch uit zicht van de Belgische politie was geraakt.

Verhoor

H. werd na de aangifte onmiddellijk naar de onderzoeksrechter in Brussel gebracht. Die verhoort hem en beslist woensdag of hij langer blijft vastzitten.

Bij de anti-terreuroperatie in Verviers werden vorige week twee terreurverdachten gedood. In de Brusselse wijk Molenbeek werden enkele huiszoekingen verricht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl