René van der Gijp (l) en Johan Derksen tijdens een uitzending van Voetbal International
NOS Nieuws

Blad VI breekt met programma Voetbal International

Het blad VI verbreekt elke vorm van samenwerking met het RTL-programma Voetbal International. Hoofdredacteur Tom van Hulsen schrijft dat in zijn column die morgen verschijnt, meldt AD.

Van Hulsen schrijft dat hij de kritiek beu is die steevast in het RTL-programma op zijn blad geleverd wordt. Ook de opmerkingen aan het adres van spelers, trainers, scheidsrechters en bestuurders kan hij niet langer waarderen. Dat kon jarenlang als een vorm van satire beschouwd worden, maar dat is lang niet altijd meer vol te houden, zegt Van Hulsen.

Van Hulsen zegt bovendien tegen de NOS dat RTL geen enkele vorm van zeggenschap van het blad toestaat in de opzet van het programma.

In de uitzending van gisteravond ontbraken de verslaggevers van het weekblad Voetbal International, die anders altijd wel aanwezig zijn.

Johan Derksen

Van Hulsen en Thijs van Veghel namen eind 2013 bij het weekblad de positie over van vertrekkend hoofdredacteur Johan Derksen.

Derksen laat geen traan om de breuk en het ontbreken van de VI-verslaggevers. RTL was volgens hem voor de breuk tot stand kwam al bezig met de opzet van een nieuw programma. Dat krijgt als naam Voetbal Insite, zoals de voorganger van Voetbal International ook al heette. Ook René van der Gijp zegt tegen de NOS dat het nieuwe programma al in de steigers staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl