De priester sprak gisteren bij de Pegida-demonstratie in Duisburg
NOS Nieuws

Spreekverbod voor Pegida-priester

De bisschop van Münster heeft een priester die gisteren bij een Pegida-demonstratie in Duisburg sprak een spreekverbod opgelegd. De priester mag geen uitspraken meer doen in naam van de katholieke kerk.

Aan de eerste Pegida-demonstratie in Duisburg deden volgens een plaatselijke krant 160 mensen mee. Zij werden onder meer toegesproken door een 67-jarige priester uit Emmerich die zijn visie gaf op de verhouding tussen islam en christendom in het verleden. Ook bekritiseerde hij het besluit van tegenstanders van Pegida om de Dom van Keulen in het donker te zetten bij de Pegida-demonstratie van 5 januari.

Het bisdom neemt "nadrukkelijk" afstand van "het volkomen vertekende beeld van heden en verleden" dat de priester gisteravond zou hebben gegeven. Hij zou met zijn uitspraken anti-islamgevoelens en vreemdelingenhaat hebben aangewakkerd en zijn gezag als priester hebben misbruikt.

De Duitse kerken, waaronder de Rooms-Katholieke Kerk, steunen het protest tegen Pegida. Ze noemen de standpunten van Pegida "racisme vermomd als religie".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl