Specialisten onderzochten in oktober een vuilnisbelt in Colula, waar resten zouden zijn gevonden van de verdwenen studenten.
NOS Nieuws

Geen DNA gevonden van vermiste studenten Mexico

  • Cees Zoon

    Correspondent Mexico

  • Cees Zoon

    Correspondent Mexico

Forensisch onderzoekers van de universiteit van Innsbrück zijn er niet in geslaagd botresten te identificeren die zouden toebehoren aan 16 van de 43 verdwenen Mexicaanse studenten. De resten, die gevonden zijn op een vuilnisbelt in Colula, bevatten niet genoeg DNA-materiaal.

De Mexicaanse justitie stuurde de as en botten drie maanden geleden naar Oostenrijk voor een onafhankelijk onderzoek. In de officiële lezing van de justitie zijn de 43 studenten in de stad Iguala ontvoerd door politieagenten en aan een criminele groep overgedragen. Die zou ze hebben vermoord en verbrand op een vuilnisbelt. Het laboratorium kan die versie niet onderschrijven.

Getuigen

Familieleden van de verdwenen studenten en specialisten van de grootste universiteit van het land hebben de officiële lezing vanaf het begin bestreden. Zij wijzen op de betrokkenheid van het leger en de federale politie bij de ontvoering.

Vorige maand werd aan de hand van gevonden resten 1 van de 43 studenten geïdentificeerd. Die resten waren echter door de politie overhandigd aan onderzoekers zonder dat er getuigen waren op de plaats waar ze gevonden zouden zijn. De protesten van familieleden gaan intussen onverminderd door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl