Fabio Capello wacht al sinds juni op salaris van de Russische voetbalbond
NOS Voetbal

Rusland wil Capello met FIFA-geld betalen

Aan de problemen tussen bondscoach Fabio Capello en de Russische voetbalbond (RFU) lijkt nog geen einde te komen. De Italiaan heeft al sinds juni vorig jaar geen salaris ontvangen. Er was een deadline opgesteld voor wanneer Capello betaald zou moeten worden, maar die is maandag zonder resultaat verstreken.

Volgens de voorzitter van de voetbalbond, Nikolaj Tolstitsj, heeft de bond onlangs een WK-bonus van de FIFA gekregen. Daarmee kan een deel van de achterstallige betalingen overgemaakt worden, maar lang niet voldoende om de hele schuld af te lossen. De bonus (voor het afgelopen WK in Brazilië) zou ongeveer 300.000 euro zijn.

Negen miljoen per jaar

De Russische voetbalbond kampt met grote financiële problemen, waardoor het hoge salaris van Capello niet betaald kan worden. De bondscoach zou negen miljoen euro per jaar verdienen. De schuld zou inmiddels zijn opgelopen tot 5,5 miljoen euro.

De situatie begint een 'hoofdpijn-dossier' te worden voor de voetbalbond die in 2018 het WK voetbal organiseert. Volgens de Russische wet kan voorzitter Tolstitsj voor drie jaar geschorst worden vanwege het niet betalen van een werknemer.

Capello is sinds 2012 bondscoach van Rusland en zijn contract loopt tot en met het WK in Rusland. UEFA-voorzitter Michel Platini bracht onlangs een bezoek aan het land. "Dit is geen reclame voor het Russische voetbal", zo liet hij optekenen in de Russische krant Sport Express.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl