PSV verloor vorig seizoen met 3-1 van Roda JC
NOS Voetbal

PSV wil in de beker wraak nemen op Roda JC

PSV hoopt vanavond in de achtste finales van de KNVB-beker wraak te nemen op Roda JC. Vorig seizoen werd de formatie van Phillip Cocu al in de derde ronde uitgeschakeld nadat in het eigen Philips-stadion met 3-1 werd verloren van de club uit Kerkrade.

PSV zat destijds in een moeilijk fase en Roda was terug te vinden in de middenmoot. Hoewel een bekerwedstrijd altijd een op zichzelf staand duel is, is de situatie in ruim een jaar tijd wel flink veranderd.

Ze hebben nog steeds een behoorlijke ploeg staan.

Phillip Cocu

Roda JC speelt na de degradatie in de Jupiler League en zag veel spelers vertrekken. PSV lijkt daarentegen voor het eerst sinds jaren een stabiele selectie bijeen te hebben om weer te strijden om het kampioenschap en eventueel om bekerwinst.

Toch wil dat niets zeggen volgens trainer Cocu. Hij wil niet opnieuw zo'n misstap als vorig jaar begaan en waakt daarom voor onderschatting. "Ze doen het goed in de Jupiler League, ze hebben nog steeds een behoorlijke ploeg staan", zegt de trainer daags voor de wedstrijd.

Ander soort spel

"Daarnaast hebben ze ons vorig jaar uit de beker geknikkerd, dus we moeten wel scherp zijn en geconcentreerd de wedstrijd spelen. We willen niet tegen een verrassing aanlopen en dan moeten we wel een goed resultaat halen."

De wedstrijd, die aanvankelijk 17 december op het programma stond, wordt in het Parkstad Limburg-stadion gespeeld. Daar ligt sinds dit seizoen een kunstgrasveld. Cocu: "Dat is toch altijd een ander soort spel, maar we gaan er gewoon heen om vanuit ons eigen spel de volgende ronde te halen."

Ik hoop dat er een lange strijd is, dat het niet te snel misgaat aan onze kant.

René Trost

Roda-trainer René Trost ziet het bekertoernooi niet als hoofddoel. Hij richt zich op de competitie, want Roda JC moet zo snel mogelijk terug naar de eredivisie. "Wij willen wel winnen hoor, maar zondag spelen we weer tegen Fortuna Sittard", benadrukt Trost. "Maar de spelers moeten ook wel genieten. Nu tegen PSV, daarna Fortuna thuis en de week daarop op bezoek bij MVV. Dat zijn mooie wedstrijden."

Toch wil dat niet zeggen dat Roda, in 1997 en 2000 bekerwinnaar, niet voor de overwinning gaat. "Ik heb wel in mijn hoofd hoe wij PSV moeten bestrijden. Het belangrijkste is dan wel de competitie, maar tegen PSV heb je niets te verliezen. Ik hoop dat er een lange strijd is, dat het niet te snel misgaat aan onze kant."

Als PSV de kwartfinale weet te bereiken, wacht volgende week woensdag al de bekerwedstrijd in eigen huis tegen Excelsior. Op papier een makkelijke loting. En met de gedachte in het achterhoofd dat Ajax en Feyenoord al uit het toernooi liggen, ligt de weg naar de tiende eindzege in het bekertoernooi open. En dat lukte de laatste 25 jaar slechts drie keer: in 1996, 2005 en 2012.

Achtste finales

Dinsdag 20 januari
20.00 uur: Roda JC-PSV

Kwartfinales

Dinsdag 27 januari
18.30 uur: SC Cambuur-PEC Zwolle
20.45 uur: FC Twente-AZ

Woensdag 28 januari
18.30 uur: Roda JC/PSV-Excelsior
20.45 uur: FC Groningen-Vitesse

Trost wil dat zijn spelers genieten tegen PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl