De gewraakte foto, met de missen uit Israël, Libanon, Slovenië en Japan
NOS Nieuws

Rel om selfie met Miss Israël

Er is een onderzoek gestart naar Miss Libanon nadat ze met haar Israëlische collega op de foto is gegaan. De Libanese wet verbiedt al te nauwe banden met Israëliërs.

Het onderzoek draait om een foto die de Israëlische miss Doron Matalon op Instagram zette in de aanloop naar de Miss Universeverkiezing in Miami. Daarop was zij te zien met de Libanese Saly Greige en twee missen uit Japan en Slovenië.

Toen landgenoten aanstoot namen aan de foto, zei Greige dat Matalon zich had opgedrongen. "Ze probeerde al de hele tijd een foto met mij te nemen", schrijft ze op Facebook. "Toen ik een foto nam met Miss Japan en Miss Slovenië, sprong Miss Israël er ineens tussen, nam een selfie en zette hem online."

"Geen photobomb"

Matalon zegt dat er helemaal geen sprake is van een photobomb en is teleurgesteld in Greige. "Laten we onthouden dat we landen en volkeren vertegenwoordigen, niet onze regering en niet politieke twisten."

De organisatoren van de missverkiezing betreuren het incident ook. "Jammer dat een foto van drie glimlachende vrouwen van over de hele wereld wordt gezien als iets anders dan een viering van universele vriendschap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl