Bij het 35-jarige jubileum drukte The Sun heel veel blootfoto's af
NOS Nieuws

The Sun stopt met 'page 3-girl'

De Britse krant The Sun stopt met de beroemde 'page 3-girls'. Op pagina 3 van de papieren krant staat al 44 jaar lang iedere dag een grote foto van een topless model. Volgens Britse media was dat afgelopen vrijdag voor het laatst.

De krant zelf wil niet reageren op de berichten. Het is daarom onduidelijk of de blootfoto's alleen tijdelijk uit het blad zijn verdwenen of dat het voorgoed zo blijft. Op de website van The Sun is nog wel een 'page 3-girl' van de dag te vinden. En op de derde pagina van de editie van vandaag staan geen blote vrouwen, maar wel twee vrouwen in bikini op een strand.

In Groot-Brittannië is veel kritiek op de foto's. Een online petitie tegen het afschaffen leverde 215.000 handtekeningen op. Zo is er een actiegroep 'No more page 3' die al langere tijd oproept om een einde te maken aan de dagelijkse foto op pagina drie. Ze vinden het seksistisch en zeggen dat het een verkeerd beeld geeft van vrouwen. Het afschaffen van de foto's noemen ze "historisch en een belangrijke stap in de aanpak van seksisme in de media".

Eigenaar Rupert Murdoch introduceerde de 'page-3-girl' in 1970, kort nadat hij de krant had overgenomen. Volgens Britse media is hij nu ook degene die heeft besloten ermee te stoppen.

De Ierse editie van The Sun stopte twee jaar geleden al met de foto's van topless modellen.

Op de website van The Sun zijn nog wel 'page 3-girls' te zien

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl