NOS Nieuws

Roeier Ralph Tuijn wil opnieuw oceaan oversteken

'Heb er veel vertrouwen in dat we wereldrecord gaan halen'

Ralph Tuijn vertrekt dit weekend vanuit Lagos, Portugal, en hoopt binnen 65 dagen Georgetown in Guyana te bereiken. Hij werd benaderd door een groep Engelsen om mee te doen aan deze recordpoging vanwege zijn ruime ervaring. Tuijn heeft al meer dan 500 uur oceaanroeien op zijn naam staan.

Er wordt in shifts geroeid. Steeds twee uur op, twee uur af gedurende de hele recordpoging. Tuijn zegt goed voorbereid te zijn op de reis. Vrijdagochtend vroeg vertrekt hij naar Portugal.

Het oude record om roeiend de Atlantische Oceaan over te steken staat op 96 dagen. Dit werd echter door maar twee roeiers uitgevoerd. Omdat Ralph Tuijn en z'n collega's met z'n vijven zijn en beschikken over een heel moderne boot willen ze het record met ongeveer een maand verschil verbeteren.

Eerdere reizen

Ralph Tuijn heeft in het verleden diverse keren oceanen overgeroeid. In mei 2013 ging het nog flink mis toen hij solo van Australië naar Afrika wilde varen. Tuijn kwam tot twee keer toe in aanvaring met een tanker. Hij klampte zich gewond vast aan zijn boot en kon later worden gered. Het betekende het einde van zijn tocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl