Fernando Gaviria verslaat Mark Cavendish in de sprint
NOS Wielrennen

Gaviria verrast Cavendish in San Luis

Fernando Gaviria heeft de eerste etappe van de Ronde van San Luis gewonnen. De Colombiaan versloeg de Brit Mark Cavendish in de massasprint. De Italiaan Sacha Modolo eindigde als derde.

De eerste rit was ook meteen de langste etappe, over ruim 186 kilometer van San Luis naar Villa Mercedes in Argentinië. Drie renners ontsnapten. Leandro Messineo, Ignacio Pérez en David Williams werden op zo'n vijftien kilometer voor de finish achterhaald door het peloton.

Gaviria verraste Cavendish en Modolo in de massasprint en won de etappe. Voor de 20-jarige Colombiaan is het zijn eerste grote zege op de weg.

Quintana

De Colombiaan Nairo Quintana verdedigt zijn titel in Argentinië. De winnaar van de Ronde van Italië neemt het op tegen onder anderen Michal Kwiatkowski, de regerend wereldkampioen uit Polen, Daniel Moreno en Carlos Betancur.