NOS Voetbal

Trost wil met Roda JC snel terug naar eredivisie

  • ANP
    René Trost zag zijn ploeg afgelopen week met 3-0 verliezen bij RKC

Roda JC speelde 41 jaar onafgebroken in de eredivisie, maar afgelopen seizoen kon directe degradatie niet worden voorkomen. De Limburgse formatie strijdt nu met NEC om de titel in de Jupiler League.

Veel spelers vertrokken, net als trainer Ruud Brood. Hij is nu nota bene trainer van concurrent NEC. Roda JC haalde met René Trost een echte clubman binnen. Hij speelde meer dan driehonderd wedstrijden in het eerste elftal.

"De degradatie deed me wel wat ja. En dan moet je bedenken dat ik op dat moment nog trainer van VVV was en nog play-offs moest gaan spelen. Het Roda-gevoel kwam toch wel weer naar boven. Ik heb er wel last van gehad", erkent Trost.

Titelstrijd

Nu is hij trainer van Roda JC. Met een tweede plaats in de Jupiler League, zes punten achter op koploper NEC, ligt de titelstrijd nog helemaal open. "We willen zo snel mogelijk terug naar de eredivisie", vertelt hij. Trost beseft dat het moeilijk wordt. "NEC heeft een voorsprong, maar ook Eindhoven doet het heel goed."

Afgelopen speelronde ging Roda hard onderuit op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk. "Dan wil je het liefst achter het behang kruipen. We mogen eigenlijk geen misstap meer maken. Gelukkig deed NEC hetzelfde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl