Moussa Sow maakte de winnende treffer

Senegal klopt Ghana in laatste seconde

Senegal wachtte wel heel lang om Ghana de nekslag te geven tijdens de Afrika Cup. De laatste actie voor het eindsignaal was meteen de belangrijkste van de hele wedstrijd: Moussa Sow schoot zijn ploeg naar de 2-1 zege.

Voor Christian Atsu is de Afrika Cup het ideale podium om zich in de kijker te spelen en daar slaagde hij in het openingsduel van Ghana tegen Senegal aardig in. Vorig seizoen stalde zijn werkgever Chelsea hem nog bij Vitesse, dit seizoen is hij verhuurd aan Everton. Maar spelen doet Atsu amper en daarom is de kans groot dat Chelsea hem terughaalt of weer elders onder brengt.

Plaaggeest

Tegen Senegal was de razendsnelle Atsu vooral in de eerste helft een voortdurende plaaggeest en kreeg hij enkele grote kansen. Twee overtredingen op hem werden bestraft met geel, waar rood beter had gepast. Wel leverde een van die overtredingen een penalty op, waaruit André Ayew in de dertiende minuut de 1-0 maakte.

Atsu was eigenlijk het enige lichtpuntje bij het teleurstellende Ghana, dat speelde zonder sterspeler Asamoah Gyan. De aanvoerder ontbrak door malaria.

Bij Senegal eiste Mame Diouf aanvankelijk de hoofdrol voor zich op. De spits van Stoke City zag in de eerste helft een schitterende omhaal gekeerd worden en kopte in de 58ste minuut de gelijkmaker binnen. Maar de absolute held werd Moussa Sow; hij schoof in de allerlaatste seconde de winnende binnen. Zuur voor Ghana, maar onverdiend was het zeker niet.