Door de zege op de Verenigde Arabische Emiraten is Iran poulewinnaar
NOS Voetbal

'Nederlander' Ghoochannejhad schiet Iran naar poulewinst

Iran is tijdens de Azië Cup groepswinnaar geworden in groep C. In de laatste groepswedstrijd moest Iran winnen van concurrent Verenigde Arabische Emiraten.

Uiteindelijk was het in de slotfase de Nederlandse Iraniër Reza Ghoochannejhad die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Door de zege heeft Iran alle groepswedstrijden gewonnen en gaat de ploeg als poulewinnaar naar de kwartfinales. De Verenigde Arabische Emiraten gaan als tweede in de groep mee naar de kwartfinales.

Ghoochannejhad is geboren in Iran, maar kwam op zijn achtste naar Nederland, waar hij onder meer uit kwam voor SC Cambuur, Go Ahead Eagles en SC Heerenveen. Op het WK voetbal maakte hij het enige Iraanse doelpunt in de drie wedstrijden die het land speelde.

De andere twee landen in poule C van de Azië Cup, Qatar en Bahrein, verloren hun eerste twee duels en waren al uitgeschakeld. Bahrein won de confrontatie met Qatar met 2-1 en verlaat het toernooi dus met drie punten. Qatar eindigt puntloos als laatste in deze poule.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl