Uber-topman Travis Kalanick in 2013
NOS Nieuws

Topman Uber belooft 50.000 nieuwe banen

De oprichter en topman van Uber belooft dat zijn taxi-onderneming 50.000 nieuwe banen zal scheppen in Europa, als overheden Uber niet in de weg zitten.

"We willen dat dit jaar het jaar wordt waarin we nieuwe samenwerking tot stand brengen met Europese steden", zei Travis Kalanick op een conferentie in München. De DLD-conferentie (Digital-Life-Design) is een grote jaarlijkse bijeenkomst van topmensen uit de media en technologie.

Verzoenende toon

Volgens Kalanick heeft zijn taxi-dienst al gezorgd voor duizenden banen in de steden waar Uber-taxi's rijden. Tegen burgemeesters die Uber-taxi's willen toelaten, zegt hij: "We kunnen u duizenden banen beloven". "Aan het eind van 2015 scheppen we 50.000 nieuwe EU-banen."

Tot nu toe ging Uber fel in de aanval tegen de volgens het bedrijf ouderwetse taxi-regels, maar nu slaat de onderneming steeds vaker een verzoenende toon aan om in steden te mogen rijden.

Het vier jaar oude Uber breidt zich almaar uit, ondanks voortdurende kritiek en rechtszaken omdat het de regels voor taxi-vergunningen zou schenden. Inmiddels is Uber in meer dan 250 steden wereldwijd actief.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl