Micah Hyde van Green Bay Packers (l) probeert Marshawn Lynch (r) van Seattle Seahawks te stoppen
NOS Sport

Seattle naar Super Bowl na bizarre inhaalrace

Titelverdediger Seattle Seahawks heeft na een opzienbarende inhaalrace opnieuw beslag gelegd op een plek in de Super Bowl, editie XLIX (49). De Seahawks wonnen in de finale van de National Football Conference (NFC) met 28-22 van Green Bay Packers.

De Packers waren in het begin oppermachtig en stonden halverwege met 16-0 voor. Seattle keerde echter terug in de wedstrijd via touchdowns van Garry Gilliam (derde kwart), Russell Wilson en Marshawn Lynch (vierde kwart).

Pas laat in het bloedstollende vierde kwart nam Seattle daarmee voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong, maar met enkele minuten op de klok antwoordden de Packers met een field-goal van Mason Crosby: 22-22. Daarmee werd een verlenging noodzakelijk. In die verlenging stelden de Seahawks de zege veilig met een touchdown van Jermaine Kearse.

New England finalist

Seattle neemt het op 1 februari tijdens de Super Bowl in Glendale, Arizona, op tegen New England Patriots. De Patriots waren in de finale van de American Football Conference (AFC) veel te sterk voor Indianapolis Colts: 45-7.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl