Demonstranten in Karachi verbranden een pop met een afbeelding van de Franse president Hollande
NOS Nieuws

Weer massaal Charlie Hebdo-protest in Pakistan

In verschillende Pakistaanse steden zijn voor de vierde dag op rij duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen afbeeldingen van de profeet Mohammed in de nieuwe editie van het Franse tijdschrift Charlie Hebdo.

Bij de demonstraties in onder meer Karachi, Lahore en Peshawar zijn Franse vlaggen en afbeeldingen van de Franse president verbrand. De actievoerders eisen dat Charlie Hebdo wordt verboden.

Noodzakelijk

In Lahore was er ook een demonstratie voor de twee broers die de aanslag pleegden op het tijdschrift in Parijs. Volgens een aantal aanwezigen hebben de door de politie gedode broers een noodzakelijke boodschap aan het Westen afgegeven.

In Karachi probeerden een paar honderd demonstranten het Franse consulaat te bereiken, maar ze werden tegengehouden door de Pakistaanse politie. Afgelopen week liepen demonstraties bij het Franse consulaat nog flink uit de hand. Zeker drie betogers en een persfotograaf raakten daarbij gewond.

Traangas

De politie in Niger heeft traangas gebruikt bij een verboden demonstratie van honderden mensen tegen Charlie Hebdo. In het Afrikaanse land vielen afgelopen week tien doden tijdens acties tegen het Franse tijdschrift.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl