NOS Sport

Schippers werkt op Tenerife aan een mooi seizoen

Schippers traint vooral op de sprint

Dafne Schippers legt de basis voor het nieuwe atletiekseizoen op Tenerife. Op het zonnige eiland is het goed trainen, vindt ze: "We trainen hard, maar daarna is er ook tijd om te genieten van de zon en een spelletje te spelen met de andere atleten. Hier kan ik goed trainen voor het indoorseizoen begint."

Schippers benadrukt nog maar eens dat wat haar betreft de keuze tussen sprint en meerkamp nog niet is gemaakt. "Eerst de EK indoor, dan de meerkamp in Götze en voor de WK wil ik dan mijn keuze hebben bepaald. En die keuze wil ook bepalend laten zijn richting de Olympische Spelen. Ik zie de WK als een goede voorbereiding op Rio."

Focus op sprint

Schippers legt met haar trainer Bart Bennema al jaren de basis voor het atletiekseizoen op Tenerife. Toch is dit trainingskamp net even anders dan in voorgaande jaren. De focus ligt meer op de sprint.

Bennema: "Het is slim plannen. We doen nu meer starttrainingen. We proberen dit jaar nog stappen te maken. Ze moet haar lichaam bij de start in de perfecte 45 graden zien te houden en haar voeten niet te hoog optillen. Je wilt zo snel mogelijk de eerste twee passen op de grond hebben, waardoor je zo snel mogelijk in je loopritme komt. Horden en andere technische nummers trainen we ook wel, maar daar hoeft de techniek nog niet aangescherpt te worden, dat komt nog wel."

Dafne Schippers is vol vertrouwen dat deze manier van werken haar het verste brengt. "Natuurlijk denk ik aan medailles tijdens Rio. Maar eerst maar eens dit seizoen de keuze maken op welk onderdeel ik uitkom."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl