Justine Dufour-Lapointe viert haar WK-titel
NOS Sport

Justine Dufour ook de beste op WK

Olympisch kampioene Justine Dufour-Lapointe heeft bij de WK freestyleskiën in Kreischberg (Oos) de wereldtitel op de moguls veroverd.

In de eindstrijd verwees de Canadese (20) titelhoudster Hannah Kearney (VS) naar het zilver. Bij de Olympische Spelen van Sotsji in februari eisten de zusjes Dufour de hoofdrollen voor zich op.

Titelverdedigster Kearney hield daar Maxime (25), Chloé (23) en Justine (20) in de kwalificatie en de tweede finalerun achter zich, maar eindigde in de derde run achter Justine en Chloé.

Bij de WK was Justine Dufour de beste in de kwalificatie en beide finaleruns. Maxime Dufour eindigde als vierde, Chloé werd in de voorronde uitgeschakeld.

Verrassend mogulgoud voor Benna

Bij de heren ging de wereldtitel op de moguls verrassend naar Anthony Benna. De Fransman hield in de tweede finalerun titelhouder Mikael Kingsbury uit Canada 0,35 punten achter zich.

De prijzenkast van de 27-jarige Benna bevat slechts een zilveren en twee bronzen WB-medailles. Op de WK van 2013 en de Spelen van dit jaar kwam hij niet door de kwalificatie.

In Kreischberg begon hij zaterdag met de vijftiende plaats in de eerste run van de kwalificatie. Daarna kreeg hij plotseling de geest. Hij werd tweede in de tweede kwalificatierun, hoefde in de eerste finalerun alleen Kingsbury voor zich te dulden en sloeg vervolgens toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl