IS-strijder
NOS Nieuws

Israël rolt IS-cel op eigen bodem op

Israël heeft eind vorig jaar naar eigen zeggen de eerste IS-strijdgroep op Israëlische bodem opgerold. Dat werd pas vandaag bekend, toen de zeven verdachten aan de rechter in Haifa werden voorgeleid.

Volgens de geheime dienst Shin Bet zou een van hen hebben geprobeerd wapens aan te schaffen. Daarmee wilde de groep uit naam van Islamitische Staat een aanslag plegen op veiligheidsagenten en op de druzische gemeenschap, zegt de veiligheidsdienst.

Syrië

De zeven zijn aangeklaagd vanwege het voorbereiden van aanslagen in Israël en contact met een buitenlandse terreurorganisatie. Ze zouden ook van plan zijn geweest om zich aan te sluiten bij de IS-strijders in Syrië.

Volgens Shin Bet hebben enkele leden van de groepering een IS-training gevolgd om te leren hoe ze brandbommen moesten maken. Ook zouden ze hebben geleerd om schapen te slachten om hen voor te bereiden op het doden van "ongelovigen" in Syrië.

De verdachten ontkennen dat ze terroristische aanslagen wilden plegen. Ook zouden ze niet tot een illegale groepering behoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl