De paus omhelst twee kinderen, onder wie Glyzelle Iris Palomar (rechts)
NOS Nieuws

Paus: wereld moet leren huilen om straatkinderen

Een emotionele paus Franciscus heeft tijdens een bijeenkomst met 30.000 jongeren in de Filipijnen gezegd dat de wereld "moet leren huilen" om het lot van miljoenen arme, dakloze en misbruikte kinderen.

De paus kreeg tranen in zijn ogen toen een meisje zijn aandacht vroeg voor kinderen die door hun ouders in de steek zijn gelaten en drugsverslaafd raken of in de prostitutie terechtkomen.

Moedertaal

"Waarom laat God dit gebeuren?", vroeg de 12-jarige Glyzelle Iris Palomar, die zelf opvang heeft gevonden in een kerkelijk tehuis. "Waarom zijn er maar een paar mensen die ons helpen?"

'Waarom laat God dit gebeuren?'

Het meisje moest zo huilen, dat zij haar voorbereide toespraak niet af kon maken. De Argentijnse paus omhelsde haar en nam uitgebreid de tijd voor een antwoord op "een vraag waarop geen antwoord mogelijk is". Hij deed dat in zijn moedertaal het Spaans. Zijn woorden werden door een tolk in het Engels vertaald.

Franciscus nodigde zijn gehoor uit bij zichzelf te rade te gaan: "Heb ik geleerd te huilen als ik een kind zie dat wordt misbruikt als een slaaf?"

Mis

Volgens de Verenigde Naties leven er 1,2 miljoen kinderen op straat in de Filipijnen.

Later vandaag houdt de paus een mis in de hoofdstad Manilla, waarbij zes miljoen mensen worden verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl