ADO Den Haag laat Cambuur ontsnappen

• ANP Pro Shots
    Teleurstelling bij ADO-speler Roland Alberg
    Henk Fraser

ADO Den Haag heeft een uitstekende kans laten liggen om afstand te nemen van de gevarenzone. De Hagenaars kwamen twee keer op voorsprong tegen SC Cambuur. De slordige subtopper dwong vrijwel niets af, maar Bartholomew Ogbeche had aan twee kansen genoeg om toch een punt mee naar Leeuwarden te nemen: 2-2.

De thuisploeg kende een droomstart. Al na 25 seconden lag de bal achter Cambuur-doelman Leonard Nienhuis. Mike van Duinen was de boosdoener. De spits kreeg de bal aangespeeld door Dion Malone, waarna twee verdedigers niet konden voorkomen dat Van Duinen uithaalde. Het betekende de snelste treffer van het seizoen tot nu toe.

Cambuur had even nodig om zich te herpakken. De bezoekers hadden wel veelvuldig de bal, maar speelden te slordig om in kansrijke positie te komen. Pas na 35 minuten kregen de bezoekers een eerste mogelijkheid. Sander van de Streek kreeg de bal niet langs keeper Martin Hansen.

Uit de aansluitende hoekschop werd alsnog gescoord. ADO kreeg de bal niet lekker weg en Calvin Mac Intosh kon uithalen. Dat schot kwam niet uit de verf, maar Ogbeche stond precies op de goede plek om de afzwaaier tot doelpunt te promoveren. Nog geen twee minuten later werd het uit een identieke situatie 2-1. Nu was het een mislukt schot van Malone dat door Roland Alberg in een doelpunt werd omgezet.

Verkeerde kant

Van Duinen had de wedstrijd vlak na rust moeten beslissen. Na een diepe pass van Vito Wormgoor stormde hij alleen op Nienhuis af, maar de spits schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. De thuisploeg zakte daarna gewillig in en liet Cambuur de bal. De Friezen hadden het initiatief, maar misten de finesse om door de groen-gele stellingen heen te breken.

De eerste mogelijkheid na rust kwam pas toen het 'Haags kwartiertje' al was ingegaan. Ook die mogelijkheid bleek aan Ogbeche wel besteed. De Nigeriaanse spits, slecht bewaakt door Gianni Zuiverloon, kopte uit een voorzet de gelijkmaker binnen. ADO had daarna ineens wel drang naar voren, maar kansen om de winst er alsnog uit te slepen kreeg de ploeg niet meer.