Fractieleider Sybrand van Haersma Buma tijdens de aftrap van de campagne van het CDA voor de provinciale verkiezingen

Buma hekelt PvdA en VVD bij start CDA-campagne

Het CDA is in Apeldoorn de campagne voor de komende statenverkiezingen begonnen met harde kritiek op de regeringspartijen VVD en PvdA. Volgens partijleider Sybrand van Haersma Buma "is het experiment van Rutte en Samsom mislukt".

Volgens Buma hebben de twee partijen geen enkel antwoord gegeven op de problemen waar Nederland mee te maken heeft. Ze hobbelen van probleem naar probleem en het ging daarbij vooral om interne problemen, constateerde hij.

"Voor het CDA geldt dat die antwoorden er kunnen komen, maar met de mensen en niet vanuit de ivoren toren in Den Haag."

Tempo te hoog

Er zijn door het kabinet in hoog tempo allerlei veranderingen doorgevoerd, waaronder de overheveling van de maatschappelijke ondersteuning (thuiszorg) van het Rijk naar de gemeenten.

De coalitiepartners hebben de Nederlanders volgens Buma door dat sneltreintempo tegen zich in het harnas gejaagd.

Hij vond verder dat de bestrijding van de werkloosheid en de herziening van de belastingen onvoldoende van de grond komen.

Uit de modder

"Als het CDA groot is in de Eerste Kamer dan hebben we veel meer kansen om het kabinet bij te sturen. Maar het zal het kabinet zelf zijn dat zichzelf uit de modder moet sleuren, maar dat wordt met de dag moeilijker."

"Het heeft geen zin om na 18 maart met hangende pootjes bij het CDA aan te kloppen. Het CDA doet daar niet aan mee."

De Provinciale Statenverkiezingen worden op woensdag 18 maart gehouden. Dan worden de leden van de leden van de Provinciale Staten gekozen. Die kiezen op hun beurt op 26 mei de leden van de Eerste Kamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl