Australiër Tim Cahill weet doelman Kim Jin-Hyeon van Zuid-Korea niet te kloppen

Zuid-Korea wint groep door zege op Australië

Zuid-Korea is bij de Azië Cup groepswinnaar geworden in groep A. De beslissende groepswedstrijd tegen Australië werd met 1-0 gewonnen. Beide landen hadden hun eerste twee wedstrijden gewonnen.

Winst in de groep was dan ook de inzet, waarbij Australië aan een punt genoeg zou hebben. De 'Socceroos' boekten ruime zeges op Oman (4-0) en Koeweit (4-1), terwijl Zuid-Korea slechts met 1-0 kon winnen van dezelfde landen.

Australië leek de favorietenrol in eerste instantie waar te maken. De ploeg had veel meer balbezit, creëerde een aantal kansen, maar doelpunten bleven uit. Zuid-Korea was wel effectief; na 32 minuten was het bij de eerste kans raak via Lee Jung-Hyup.

Na rust zette Australië aan, maar de kansen waren wederom niet besteed aan de ploeg van bondscoach Ange Postecoglou. Zuid-Korea bleef overeind en behaalde zo zijn derde 1-0 overwinning in drie duels. Bij Australië stond PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury in de basis, FC Utrecht-aanvaller Tommy Oar zat de hele wedstrijd op de bank.

De derde plaats in groep A ging naar Oman, dat zijn laatste wedstrijd met 1-0 won van Koeweit.