Robert Maaskant speelt zaterdag met NAC Breda tegen PEC Zwolle
NOS Voetbal

PEC Zwolle eerste test voor Maaskant

Met Robert Maaskant als nieuwe trainer en drie nieuwe spelers begint NAC Breda vandaag aan de tweede helft van de competitie. Met slechts één opdracht: handhaving in de eredivisie. Niet bepaald eenvoudig, want de Bredase club staat voorlaatste met slechts dertien punten.

"De cijfers liegen natuurlijk niet", weet ook Maaskant. "NAC staat in een positie waarin het niet makkelijk gaat worden. Maar we hebben de afgelopen twee weken gewerkt aan nieuwe hoop. En die is er."

Geen rotte appels

De coach baseert die gedachte op de spirit die hij voelt in de selectie. "Ik trof een ploeg aan die niet overliep van zelfvertrouwen en matig in z'n vel zat. Maar ook een groep die hard wil werken. Dat was een verrassing voor mij."

"Ik had me ingesteld op een team met veel rotte appels. Dat bleek niet zo te zijn. Iedereen heeft keihard gewerkt en laten zien waar ze naartoe willen met NAC. Dat is zo snel mogelijk klimmen op de ranglijst."

De sfeer in de kleedkamer mag dan weer in orde zijn, Maaskant weet ook dat er maar een manier is om echt uit de ellende te komen. "Dat is winnen. Een goed resultaat zou een enorme boost zijn."

Maar het eerste duel na de winterstop is voor NAC niet bepaald eenvoudig, uit bij PEC Zwolle. “De wedstrijd tegen PEC is de eerste test. We moeten dat duel met beide handen aangrijpen en een goed resultaat boeken."

"Tegen Zwolle moet je compact spelen", zegt Maaskant. "Je moet de ruimtes klein maken en zelf fel zijn. We zullen zeker voor onze kansen gaan. Daar hebben we de snelheid en het voetballend vermogen voor. Dit elftal heeft er veel zin in om weer te starten."

Nieuwe spelers

NAC heeft zich de afgelopen weken versterkt met drie nieuwe spelers. Maaskant kan in Zwolle een beroep doen op Dirk Marcellis, Menno Koch en Guyon Fernandez. Vooral de versterkingen in defensief opzicht, Marcellis en Koch, komen Maaskant goed van pas.

Vanwege blessures van Henrico Drost, Kenny van der Weg en de Macedoniër Aleksandar Damcevski mist hij de nodige verdedigers. Bovendien verliet Isak Ssewankambo in de winterstop de club.

Verrassing

Of het nieuwe drietal daadwerkelijk versterkingen zijn, moet nog blijken. Ook voor Maaskant is dat afwachten "Koch en Fernandez hebben nog nauwelijks meegetraind. Ik weet niet hoe dat uit gaat pakken. Het wordt voor mij ook een verrassing hoe de chemie is met de rest."

Meer aankopen hoeft de achterban overigens niet te verwachten. "We zijn heel reëel", aldus Maaskant. "We zijn heel blij dat dit mogelijk was, maar het geld dat de sponsoren bij elkaar hadden gebracht is nu op."

Linksom of rechtsom, we blijven in de eredivisie.

Verdediger Dirk Marcellis van NAC Breda

Marcellis, overgekomen van AZ, deelt het vertrouwen van zijn trainer. "Ik denk dat iedereen wel in de gaten heeft dat er bij NAC iets gaande is", zo zegt hij. "Je staat niet voor niets zeventiende en het zal nog een heel karwei worden om daar weg te komen, maar we hebben er veel vertrouwen in. Linksom of rechtsom, we blijven in de eredivisie", aldus de ervaren verdediger.

"We willen laten zien dat er iets veranderd is. De eerste wedstrijd is helaas een uitwedstrijd. Als je thuis speelt, kan je het meteen aan iedereen in Breda laten zien. Maar goed, zo'n wedstrijd is heel belangrijk hoe je de tweede helft van het seizoen in gaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl