Peter Bosz
NOS Voetbal

Bosz kent kwaliteiten PSV

Vitesse sloot 2014 op fantastische wijze af met overwinningen op Ajax (4-0) en Heracles (3-0). Peter Bosz heeft met zijn ploeg de kans om het nieuwe jaar op even spectaculaire wijze te beginnen. Dat zal moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen koploper PSV.

Bosz weet precies waar de kracht van de Eindhovense ploeg ligt. "PSV is enorm gevaarlijk in de omschakeling. Ze plooien als het ware terug en maken gebruik van diverse spelers met snelheid zoals Luciano Narsingh en Memphis Depay."

Maar volgens de trainer heeft PSV meer kwaliteiten dan alleen de omschakeling. "Ze beschikken met Luuk de Jong over een sterke spits en creativiteit op het middenveld met Adam Maher. De ploeg staat niet voor niets bovenaan. Een aantrekkelijke krachtmeting."

Nederlaag

Volgens Bosz heeft zijn ploeg een goed gevoel overgehouden aan de recente 0-5 nederlaag in een oefenwedstrijd met Anderlecht. "Maar het duel tegen PSV is volledig anders, gaat om de punten en daar kijken we enorm naar uit. We hebben er veel zin in."

Vitesse treedt voor eigen publiek niet aan in de sterkst denkbare opstelling. Bertrand Traoré is actief op de Afrika Cup, terwijl Arnold Kruiswijk vanwege een rugblessure ontbreekt. Davy Pröpper kan volgens Bosz waarschijnlijk wel spelen. De middenvelder trainde vrijdag weer mee, nadat hij op het trainingskamp in Spanje een bovenbeenblessure opliep.

Selectie

Bosz is er van overtuigd dat hij met de huidige selectie het seizoen gaat afmaken, ondanks vermeende buitenlandse belangstelling voor zijn spelers. "Er wordt zo veel onzin geschreven. Jan-Arie van der Heijden gaat niet weg", aldus de trainer.

Ook Pröpper en Vejinovic zullen volgens Bosz niet vertrekken. "Ik heb daar helemaal niets over gehoord. Die dingen lees ik ook op internet, maar ik vind het wel leuk om het te lezen."

Contractverlenging

Vitesse heeft Bosz een aanbieding gedaan om zijn aflopende contract in Arnhem te verlengen. De trainer laat weten dat hij het voorstel "rustig op zich in zal laten werken".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl