De broers Chérif Kouachi (32) en Saïd Kouachi (34)
NOS Nieuws

Anonieme graven voor aanslagplegers Parijs

Een van de broers die een aanslag pleegden op de redactie van het blad Charlie Hebdo, heeft een anoniem graf gekregen in de Noord-Franse stad Reims. De autoriteiten willen voorkomen dat het graf een bedevaartsoord wordt voor religieuze fanatici.

Saïd Kouachi, de oudste van de twee broers, is gisteravond begraven in aanwezigheid van enkele familieleden en onder bewaking van de politie, melden Franse media. De naam van de begraafplaats is niet bekendgemaakt. De kleinschalige plechtigheid verliep rustig.

De burgemeester van Reims wilde niet dat er een terrorist in zijn stad werd begraven. Hij zei bang te zijn dat Reims een bedevaartsoord wordt voor fanatici die haat prediken. Maar omdat de aanslagpleger enkele jaren in Reims woonde, kon hij niet weigeren. De burgemeester zegt dat hij door de Franse regering is gedwongen om de begrafenis toe te staan.

Voorstad

De jongste broer, Chérif Kouachi, krijgt een anoniem graf in zijn woonplaats Gennevilliers, een gemeente in een voorstad van Parijs. Zijn weduwe wil dat hij wordt begraven in de islamitische hoek van een begraafplaats. Ook hier wilde de burgemeester het verzoek weigeren, maar dat is wettelijk niet toegestaan.

De familie van de derde jihadist, Amédy Coulibaly, weet nog niet waar hij wordt begraven. De man hield mensen gegijzeld in een Franse supermarkt en werd gedood toen de politie het pand binnenviel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl