Een basket
NOS Nieuws

Basketbalcoach geschorst na monsterzege eigen team

Een basketbalcoach van een middelbare school in de Amerikaanse staat Californië is geschorst voor onsportief gedrag. Niet omdat zijn team faalde, maar juist omdat zijn ploeg de tegenstander met 161-2 vernederde. Michael Anderson moet twee wedstrijden vanaf de tribune kijken.

Het meidenteam van Arroyo Valley High bleek in de eerste helft al veel te sterk voor tegenstander Bloomington High. Na een halve wedstrijd was de stand al 104-1. Het wordt coach Anderson kwalijk genomen dat hij er alles aan deed om de score zover mogelijk op te laten lopen.

Onethisch

Pas in de tweede helft van de wedstrijd stelde hij reserves op om het niet nog erger te maken voor de tegenstander. Het mocht niet baten, de score liep op tot 161-2.

Anderson heeft de San Bernardino Sun laten weten dat het niet zijn bedoeling was om de tegenstander te vernederen. Hij zegt ook dat hij de wedstrijd achteraf liever helemaal niet had gespeeld. De coach van Bloomington High noemt het gedrag van zijn collega onethisch.

De coach heeft de eerste wedstrijd van zijn schorsing er inmiddels op zitten. Zonder zijn sturing wist zijn ploeg ook te winnen. Die wedstrijd eindigde in 80-19 voor Arroyo Valley High.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl