Strijders van Boko Haram
NOS Nieuws

Afrika wil interventiemacht tegen Boko Haram

West-Afrikaanse landen willen samen strijden tegen de islamitische terreurbeweging Boko Haram. Komende week praten de leiders van de Afrikaanse Unie met elkaar over het vormen van een interventiemacht.

Volgens de Ghanese president Mahama kunnen landen niet in hun eentje vechten tegen terrorisme en is samenwerking daarom noodzakelijk. Mahama is voorzitter van Ecowas, het samenwerkingsverband van West-Afrikaanse landen.

Oprichting van een speciale strijdmacht heeft wel wat voeten in aarde, zegt Mahama. Hij denkt dat Afrikaanse landen pas over een paar maanden samen tegen Boko Haram kunnen strijden. Mogelijk vragen de landen om een mandaat van de Verenigde Naties, net zoals ze hebben gedaan bij het conflict in de Sudanese regio Darfur.

Internationaal

De internationale gemeenschap heeft er de afgelopen tijd herhaaldelijk op aangedrongen dat Boko Haram harder moet worden aangepakt. De Franse president Hollande zei onlangs dat zijn land Afrika gaat helpen om tegen de terreurbeweging te vechten. En de Verenigde Staten gaan Kameroen militair ondersteunen in de strijd tegen de terroristen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl