Een vrouw toont bij een demonstratie in december haar handen. Het getal 43 staat voor de 43 studenten die drie maanden geleden verdwenen in Iguala
NOS Nieuws

Nieuwe arrestatie Mexico om verdwenen studenten

In Mexico is een nieuwe verdachte opgepakt in de zaak rond de tientallen verdwenen studenten. Het gaat om een huurmoordenaar van het kartel Guerreros Unidos, zeggen de autoriteiten.

De studenten verdwenen in september vorig jaar. De verdachte, Felipe Rodriguez, is de belangrijkste dader, volgens een verklaring van de openbaar aanklager. De BBC meldt dat Rodriguez opdracht heeft gegeven om de lichamen van de vermoorde studenten te verbranden om zo het bewijs van de moorden te vernietigen. De as is daarna in een rivier gegooid.

Rivaliserende bende

Eerder werden ook al bendeleden van Guerreros Unidos opgepakt in verband met de verdwijningen. In totaal zijn meer dan negentig verdachten opgepakt, onder wie tientallen agenten.

Volgens de BBC hebben leden van het kartel bekend de studenten te hebben vermoord. Zij waren onder de indruk dat het ging om leden van een rivaliserende bende.

Vuilnisbelt

Dinsdag bestormden ouders van de verdwenen studenten nog een kazerne in Iguala. Ze beschuldigen het leger van betrokkenheid bij de verdwijningen.

De studenten zijn in september ontvoerd in Iguala. Via DNA is één slachtoffer geïdentificeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl