NOS Voetbal

"Spelers PSV beter dan die van Ajax"

Vergoossen en De Mos vinden PSV beter dan Ajax

Sef Vergoossen en Aad de Mos zijn het erover eens dat PSV dit jaar de meeste kans maakt op de titel in de eredivisie. Toch houdt vooral De Mos een slag om de arm.

"Als je nu PSV en Ajax vergelijkt, is er bij PSV veel meer rust dan in Amsterdam. Zowel op het veld als daar buiten", zegt Vergoossen, die bij PSV in 2008 de taken overnam van Jan Wouters en de Eindhovenaren naar de laatste titel leidde.

De Mos, in het seizoen 1993/1994 trainer in Eindhoven, doet daar nog een schepje bovenop. "PSV heeft op dit moment veel meer kwaliteit dan Ajax, en dat gaat de doorslag geven."

Sprookje doorprikken

De Mos vindt Ajax niet zo sterk als de afgelopen jaren. "Het 'sprookje Ajax' moeten we nu toch gaan doorprikken. Het is niet zo dat Ajax een geweldig elftal heeft. Ook de spelers die het verschil moeten maken, kun je niet vergelijken met de spelers in die rol bij PSV."

De enige valkuil voor PSV is het onvermijdelijke 'dipje' dat volgens beide trainers gaat komen. "Dat dipje kan komen als je in de titel gaat geloven. Als je met vier punten voorsprong aan de tweede helft begint en meteen een tik krijgt. Geen van de spelers of trainers weet wat het is om voor de titel te spelen."

De Mos legt ook nog een beetje extra druk bij Phillip Cocu, de trainer van PSV: "Als Cocu de titel niet haalt, is het denk ik einde oefening voor Cocu in Eindhoven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl