In Dakar, de hoofdstad van Senegal, nemen mensen foto's van een in brand gestoken Franse vlag tijdens een protest tegen de nieuwste editie van Charlie Hebdo
NOS Nieuws

Doden bij Charlie Hebdo-protesten Niger

In Niger zijn doden gevallen bij demonstraties tegen de cartoons die het Franse weekblad Charlie Hebdo deze week publiceerde. Volgens bronnen bij de politie kwamen drie burgers en één politieagent om het leven.

In Zinder, de tweede stad van het land, gebruikte de politie traangas tegen de demonstranten, die vlaggen en autobanden verbrandden. De menigte plunderde een Frans cultureel centrum, stak drie kerken in brand en viel winkels van christenen aan.

Sommige demonstranten waren volgens de politie gewapend met knuppels en pijl en boog.

Vrijdaggebed

In verschillende West-Afrikaanse landen is na het vrijdaggebed gedemonstreerd.

In de Pakistaanse havenstad Karachi liep na het vrijdaggebed een betoging tegen Charlie Hebdo uit de hand. Zo'n 200 demonstranten raakten voor het Franse consulaat slaags met de politie.

Zinloze provocatie

De presidenten van Mali, Niger en Senegal, de landen waar de protesten plaatsvonden, liepen vorige week mee met de Mars van de Republiek in Parijs. Daar toonden zij zich solidair met de slachtoffers van de aanval op Charlie Hebdo.

De Senegalese president Macky Sall is nu kritisch op het blad. "Persvrijheid mag, volgens ons, nooit leiden tot volslagen zinloze provocatie," zei hij gisteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl