Keisuke Honda

Opnieuw zege Japan bij Azië Cup

Japan heeft ook zijn tweede wedstrijd bij het toernooi om de Azië Cup gewonnen. De titelverdediger boekte in Brisbane een nipte overwinning op Irak, dat het toernooi ook met winst was begonnen. AC Milan-speler Keisuke Honda maakte na 23 minuten vanaf de penaltystip de enige goal van het duel. De voormalige VVV'er was verder weinig gelukkig in de afronding: hij trof drie keer de paal.

In dezelfde groep had Jordanië geen problemen met Palestina: 5-1. Yousef Ahmad zette de Jordaniërs, die maandag met 1-0 verloren van Irak, in de 33ste op voorsprong, waarna zijn ploeggenoot Hamza Al Dardour alle aandacht voor zich opeiste met vier doelpunten. Vijf minuten voor tijd redde Jaka Hbaisha de eer voor Palestina.