NOS Voetbal

Ginola zegt FIFA-voorzitter te willen worden

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Voormalig Frans international David Ginola zegt dat hij zich kandidaat stelt voor het voorzitterschap van de FIFA. Dat doet hij in een videoboodschap op de website van zijn campagne. Of gaat het om een publiciteitsstunt?

De 47-jarige Ginola moet de strijd aangaan met huidig FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die voor zijn vijfde termijn gaat, voormalig FIFA-bestuurder Jérôme Champagne en prins Ali van Jordanië. Op het oog een onmogelijke missie, ook omdat het Ginola vooralsnog ontbreekt aan geld en steun van minimaal vijf voetbalbonden.

Team Ginola

"Ik stel me kandidaat omdat ik van voetbal houd. We weten allemaal dat het FIFA-systeem niet werkt", aldus Ginola, die in zijn loopbaan uitkwam voor onder meer Paris Saint-Germain, Newcastle United en Tottenham Hotspur.

"Het voetbal moet veranderen, maar dat kan ik niet in m'n eentje. Daarom roep ik iedereen op om lid te worden van Team Ginola."

Kandidatuur nog niet geldig

Ginola weet zich gesteund door de Ierse bookmaker Paddy Power, die zegt de Fransman 328.000 euro te hebben betaald om naar voren te stappen. En dat roept vragen op.

Een woordvoerder van Paddy Power meldt dat het om meer dan een publiciteitsstunt gaat. "Het is nu Davids full-time job en hopelijk zal dat nog vier maanden zo blijven."

Als speler schoot Ginola vaak raak

Om zijn kandidatuur geldig te krijgen heeft Ginola vóór 29 januari de steun nodig van minimaal vijf nationale voetbalbonden. Hij is een crowdfundings-actie gestart om zijn campagne financieel kracht bij te zetten. De verkiezingen zijn eind mei in Zürich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl