NOS Nieuws

Terreurdreiging blijft substantieel

Terreurdreiging blijft substantieel

De terreurdreiging in Nederland blijft substantieel, zoals die nu is. Dat zei Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Schoof na een ontmoeting met ministers, voor het begin van de wekelijkse ministerraad.

Bij het overleg waren ook de burgemeesters van de vier grote steden aanwezig. Ze wilden verder weinig kwijt over het besprokene.

Ze zeiden wel dat het al een eerder geplande bijeenkomst was. Met enige regelmaat praten de burgemeesters met bewindslieden over onderwerpen zoals de veiligheid.

Band met Nederland?

Minister Opstelten noemde de anti-terreuractie van gisteren in België een goede ingreep. "Er was de dreiging van een aanslag daar."

Op de vraag of we ons zorgen moeten maken naar aanleiding van de verijdelde aanslag in België, antwoordde Opstelten: "Absoluut, absoluut." Hij zei ook dat er goede internationale samenwerking is tussen de diensten.

In België is het dreigingsniveau verhoogd, maar ook volgens Opstelten blijft het in Nederland op het huidige niveau: substantieel. "Dat betekent dat een aanslag ook in Nederland kan plaatsvinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl