Onder politiebegeleiding verlaten omwonenden hun huis in Verviers
NOS Nieuws

'We voelden de grond onder onze voeten trillen'

"We hoorden verschillende grote explosies", vertelde een ooggetuige van de politieactie in Verviers tegen de Belgische zender RTBF. "We renden weg en voelden de grond onder onze voeten trillen. We hoorden de explosies en direct daarna geweerschoten."

"Er wordt gezegd dat er mensen met kalasjnikovs waren. Ik heb niet gekeken, alleen maar gerend. Ik had mijn twee kinderen bij me", aldus de vrouw.

"Er waren mensen in blauwe pakken, ik weet niet van welke politiedienst ze waren. Ze stonden aan twee kanten van de straat. Zij zeiden ons dat we moesten rennen, dus dat hebben we gedaan."

'Ik dacht dat het rotjes waren'

Een andere buurtbewoner vertelde de Franstalige zender RTL-TVi dat hij niet meer naar zijn huis kan na de politie-actie. "Ik kwam uit de supermarkt en hoorde drie grote explosies en daarna geweerschoten", vertelde de man.

"Eerst dacht ik dat het rotjes waren, maar tien seconden later rook ik een heel sterke geur. Toen wist ik dat het iets anders moest zijn."

In de wijk lopen nu volgens de RTBF alleen nog politiemensen en ambulance-personeel. De bewoners zijn weg. Journalisten mogen het gebied niet in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl