NOS Schaatsen

KPN NK sprint live te zien op NOS.nl

NOS Sport zendt vandaag zowel op televisie als op internet de KPN NK sprint live uit. In sportcentrum Kardinge in Groningen strijden de schaatsers niet alleen om een nationale titel, er staan ook kwalificaties voor de WK sprint en de WK afstanden op het spel.

Margot Boer en Michel Mulder verdedigen hun titels, die ze vorig jaar veroverden in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Boer kan concurrentie verwachten van onder anderen Marrit Leenstra en Thijsje Oenema. Mulder kan de strijd aan gaan met broer Ronald, zesvoudig winnaar Stefan Groothuis en Hein Otterspeer.

Kwalificaties

Veel schaatsers hebben al aangegeven de NK te gebruiken om zich te kwalificeren voor de WK afstanden in Heerenveen en de WK sprint in Astana. Zo probeert Koen Verweij een startbewijs af te dwingen op de 1.000 meter. Dat is ook een doel voor Ireen Wüst.

Ronald Mulder wil zich plaatsen voor de 500 meter bij de WK afstanden, half februari. Hij maakte zijn rentree begin dit jaar nadat een liesblessure hem een aantal maanden aan de kant had gehouden, waardoor hij onder meer de NK afstanden en het WK skeeleren moest missen.

Naast de sprinttitels zullen ook de medailles bij de massastart worden verdeeld. Arjan Stroetinga en Irene Schouten verdedigen hun titels.

Programma

Zondag 18 januari

13.45 uur: 500 meter dames

14.30 uur: 500 meter heren

15.15 uur: 1.000 meter dames

16.00 uur: 1.000 meter heren

17.15 uur: massastart dames

17.30 uur: massastart heren

Uitzendtijden televisie

De KPN NK sprint zijn live te volgen op NPO 1. De presentatie wordt verzorgd door Dione de Graaff, de analyses komen van Erben Wennemars.

Het commentaar bij de wedstrijden is van Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl