Net als gisteren stonden er al vroeg rijen bij de kiosken in Parijs
NOS Nieuws

Charlie Hebdo in mum van tijd weer uitverkocht

Voor de tweede dag op rij loopt het storm bij de Franse kiosken en boekenwinkels die het weekblad Charlie Hebdo verkopen. Al vroeg in de ochtend was de nieuwe editie van het satirische blad bij de meeste winkels uitverkocht. Gisteren gingen de eerste exemplaren over de toonbank.

Een verkoper in het oosten van Parijs vertelt aan het Duitse persbureau DPA dat hij vijftig exemplaren van het blad had toen hij om 6.30 vanmorgen openging. "Die waren binnen tien minuten weg."

Tweede dag

Gisteren was het blad ook al vroeg in de ochtend uitverkocht en de bladen die 's middags werden geleverd waren eveneens snel weg. Zo vertelde een krantenverkoper op station Gare du Nord dat de 200 exemplaren die hij had gekregen binnen een kwartier verkocht waren.

In totaal worden er vijf miljoen exemplaren van de nieuwste Charlie Hebdo gedrukt. Het blad wordt in etappes geleverd, omdat de drukker zo'n grote oplage niet in een keer aan kan.

Aanslag

Het is de eerste editie die uitkomt na de aanslag op de redactie door de broers Saïd en Chérif Kouachi, waarbij twaalf mensen om het leven kwamen. De aanslag werd beschouwd als een aanval op de vrijheid van meningsuiting.

In Nederland zou het blad vandaag in de schappen liggen, maar is het nog niet verkrijgbaar. De 500 exemplaren van het Franse satirische blad die naar Nederland zouden komen zijn nog niet geleverd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl