NOS Wielrennen

Utrecht alert tijdens start Tour de France

  • ANP
    Christian Prudhomme en Jan van Zanen tijdens de presentatie van het routeschema van de Tour

De stad Utrecht neemt in de eerste week van juli extra veiligheidsmaatregelen in verband met de start van de Tour de France, die op zaterdag 4 juli officieel vanuit de Domstad vertrekt. Burgemeester Jan van Zanen liet vandaag weten er alles aan te doen om een veilig Grand Départ te organiseren. Tour-directeur Christian Prudhomme heeft vertrouwen in de Utrechtse aanpak.

"Het is afschuwelijk wat er in Parijs is gebeurd. We hebben onmiddellijk contact opgenomen met onze Franse vrienden. We zijn alert. We waren al alert. We moeten met z'n allen waakzaam zijn", vertelt Van Zanen.

Garanties kun je niet geven. De actualiteit laat dat zien.

Burgemeester Jan van Zanen

De voorbereidingen voor het Grand Départ zijn in volle gang. Wat betreft de veiligheid wordt er nog goed gekeken wat er moet gebeuren. Van Zanen: "Ik ga over de openbare orde en veiligheid. Dat doe ik niet in m'n eentje, er zijn heel veel mensen die mij daarbij ondersteunen. De garantie die ik kán geven, is dat we alles wat redelijkerwijs kan, zullen doen om het veilig te laten verlopen. Maar garanties kun je niet geven. De actualiteit laat dat zien."

Christian Prudhomme bracht dinsdag een bezoek aan Utrecht. De directeur van de Tour de France heeft veel vertrouwen in de Tour-start en maakt zich daarom niet zoveel zorgen. "Jullie hebben al vijf keer eerder de Tour georganiseerd", benadrukt hij.

"Heel Frankrijk, heel de wereld is geschokt door wat er is gebeurd. Het is een wereldwijde oorlog. Maar het leven gaat door. Dat is het beste antwoord. Wij gaan verder. We hebben alle vertrouwen in de autoriteiten. Bij het Grand Départ in Londen in 2007, twee jaar na de aanslagen daar, zag je allemaal blije mensen langs de weg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl