Israëlische krant knipt Merkel uit foto protestmars

  • HaMevaser
    Op de foto in de krant HaMevaser is Merkel verdwenen...
  • EPA
    ...terwijl op deze persfoto Merkel duidelijk zichtbaar naast Hollande loopt

Een Israëlische krant heeft een foto van de protestmars in Parijs zodanig bewerkt dat onder meer de Duitse bondskanselier Merkel er niet meer op te zien is.

Merkel liep aan het begin van de demonstratie op de voorste rij, tussen de Franse president Hollande en de voorzitter van de Europese Raad Tusk. Op de bewerkte foto prijkt echter de Palestijnse president Abbas direct naast Hollande. Net als Merkel is ook Tusk nergens op de foto te zien.

Burgemeester

Merkel en Tusk zijn niet de enigen die ontbreken op de bewerkte afbeelding. Ook de burgemeester van Parijs Hidalgo en de Deense premier Thorning-Schmidt zijn onzichtbaar gemaakt.

De bewerkte foto werd gepubliceerd in de ultra-orthodoxe joodse krant HaMevaser. Afbeeldingen van vrouwen of meisjes worden in ultra-orthodoxe media over het algemeen gecensureerd, omdat zij de vrouwelijke waardigheid zouden aantasten.

Met de anti-terreurmars door Parijs werden de slachtoffers van de aanslagen in Frankrijk van vorige week herdacht. Ook werd aandacht gevraagd voor de vrijheid van meningsuiting. Er liepen zo'n 1,5 miljoen mensen mee, onder wie enkele tientallen staatshoofden en regeringsleiders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl