Het peloton passeert de molen op de Adsteeg in Limburg
NOS Wielrennen

Limburg lonkt naar de Tour

De provincie Limburg heeft zich gemeld bij organisator ASO om de start van de Tour de France naar Limburg te halen. Dat bevestigt zowel de Tour-organisatie als de provincie Limburg dinsdag tegenover de NOS.

Met het Grand Départ in Utrecht op 4 juli 2015, start de Tour voor de zesde keer in Nederland. Op de vraag óf en wanneer er een zevende komt, antwoordt Tour-directeur Christian Prudhomme: "Een datum of jaar weten we nog niet. Maar er heeft zich al een kandidaat aangemeld: Limburg."

Prudhomme over Tour-ambities Limburg

Afgelopen zomer zaten afgevaardigden van de provincie al om tafel met de ASO. "We hebben een algemeen bidbook neergelegd bij de ASO", bevestigt gedeputeerde Ger Koopmans. Hij beperkt zich niet tot louter de start van de Tour. "Zolang die heuvels hier blijven liggen, zijn wij geïnteresseerd in het organiseren van wielerwedstrijden. Dat kan alles zijn behalve de finish. Die is in Parijs."

Voor 2016 is de locatie al bekend. Dan start de grootste wielerronde van het jaar in het Franse departement Manche.

Eerste in 1954

Nederland ontving in 1954 voor het eerst de Tour. Amsterdam had de eer. Daarna volgden Scheveningen (1973), Leiden (1978), Den Bosch (1996) en Rotterdam (2010).

Tour 2006: Kessler wint in Valkenburg
Tour 1992: Delion wint in Valkenburg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl