Kamervoorzitter Van Miltenburg sprak haar medeleven uit
NOS Nieuws

Kamers staan stil bij aanslagen Parijs

De Eerste en Tweede Kamer hebben stilgestaan bij de aanslagen van vorige week in Parijs. Tweede Kamervoorzitter Van Miltenburg zei dat de aanslag op het weekblad Charlie Hebdo de westerse democratie in het hart raakt. "Het vrije woord is een van de belangrijkste fundamenten van een open en vrije samenleving en het kan en mag niet zo zijn dat dat fundament wordt weggeslagen."

Van Miltenburg voegde eraan toe dat haar gedachten uitgaan naar de getroffenen en de nabestaanden en naar de hele Franse samenleving. Eerder vandaag zei voorzitter Broekers-Knol van de Eerste Kamer dat de aanslagen de wereld hebben geschokt en dat ze geleid hebben tot een mars waarin eensgezind werd gedemonstreerd voor de bescherming van het vrije woord, het hart van de democratie.

De senaatsvoorzitter sprak van brute gewelddadigheden om de rechtsstaat te ondermijnen. Ze verwees naar de woorden van de onlangs overleden PvdA-senator Witteveen. Die stelde dat de rechtsstaat geen rustig bezit is en geen huis waarin wij onbezorgd kunnen gaan slapen. "De rechtsstaat is iets waar wij continu aan moeten blijven werken." Witteveen kwam om het leven bij de ramp met de MH17.

Tweede Kamer staat stil bij aanslagen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl