Een ziekenhuiskamer in een laboratorium van Philips; de gezondheidsdivisie is uitgegroeid tot de belangrijkste tak van Philips
NOS Nieuws

Moeilijke markt drukt zwaar op resultaten Philips

Philips waarschuwt voor tegenvallende resultaten en minder winst. Het elektronicaconcern houdt flink last van moeilijke marktomstandigheden. Het bedrijfsresultaat, de bruto-inkomsten over het vierde kwartaal, valt daardoor bijna 70 procent lager uit en bedraagt slechts 255 miljoen euro. Een jaar geleden was dat nog bijna 900 miljoen euro.

Naast de moeilijke markt zijn er ook tegenvallers van honderden miljoenen euro's door onverwacht negatieve wisselkoersen in opkomende markten, door een voorziening voor rechtszaken, en door reorganisatiekosten. Ook de problemen en vertragingen bij het opstarten van de CT-scannersfabriek in de Amerikaanse stad Cleveland hebben Philips meer geld gekost dan verwacht; in totaal zo'n 225 miljoen euro voor het hele jaar.

Op de Amsterdamse beurs valt de winstwaarschuwing niet goed bij beleggers. Het aandeel Philips verliest in de ochtendhandel rond de 2 procent en noteert 23,31 euro.

Op 27 januari presenteert Philips de jaarcijfers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl