NOS Nieuws

Accounts van Amerikaanse leger gehackt

  • Twitter
    Het gehackte Twitter-account van het US Central Command

De accounts van een Amerikaans legeronderdeel op Twitter en YouTube zijn gehackt door een groep die zichzelf 'CyberCaliphate' noemt. Op het account van het US Central Command verschenen berichten dat de cyberjihad doorgaat. Na ruim een half uur werd het Twitter-account geblokkeerd. Even later ging ook het YouTube-kanaal uit de lucht.

Op de Twitterpagina verschenen persoonlijke gegevens van militairen en militaire informatie over China en Noord-Korea. Het is niet duidelijk of die gegevens kloppen en waar ze vandaan komen.

Op de YouTube-pagina stonden propaganda-filmpjes waarin opgeroepen wordt tot jihad.

Gênant

De FBI onderzoekt de hack van het Twitteraccount en het YouTube-kanaal. De onderzoeksdienst werkt samen met het ministerie van Defensie om te achterhalen hoe hackers de accounts hebben kunnen kraken en wat de verdere gevolgen daarvan zijn geweest.

Medewerkers van het Pentagon noemen de hack van de accounts tegenover NBC News gênant, maar zeggen dat de actie geen gevaar vormt voor de Verenigde Staten.

Er zouden geen geheime gegevens zijn geplaatst. De informatie over China en Noord-Korea was niet afkomstig van het Pentagon, maar kwam voor een deel van een universiteit.

Het US Central Command is een legeronderdeel dat bevel voert over Amerikaanse militairen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië. De militairen van CENTCOM waren betrokken bij de Golfoorlog en bij de oorlogen in Afghanistan en Irak.

Ook het YouTube-account is gehackt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl