De paus zwaait naar gelovigen, gisteren in Vaticaanstad
NOS Nieuws

Paus vraagt moslimleiders stelling te nemen

Paus Franciscus heeft moslimleiders in de hele wereld opgeroepen zich uit te spreken tegen de verheerlijking van geweld in Gods naam. Ze moeten afstand nemen van de fundamentalistische interpretaties van het geloof, zei de paus.

Franciscus deed de uitspraken in zijn jaarlijkse ontmoeting met diplomaten in Vaticaanstad.

Religieus geweld is het product van een dwaalspoor, zei de paus. Ook is het volgens hem een voorwendsel voor mensen die als enig doel hebben macht over anderen uit te oefenen.

De moorden in Parijs bewijzen volgens de paus dat het verwerpen van andermans gedachten en overtuigingen kan leiden tot dood en verderf en tot de ineenstorting van de samenleving.

Terreurdreiging

In en buiten Italië doen berichten de ronde over een dreigende aanslag op het Vaticaan. Die dreiging is niet nieuw. Vorig jaar spraken terroristen van Islamitische Staat al over "de verovering van Rome" en op de omslag van hun propagandatijdschrift staat een foto van de Sint-Pieter waarboven een zwarte IS-vlag hangt.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Alfano zegt dat er geen concrete aanwijzingen zijn voor een aanslag. De veiligheidsmaatregelen zijn wel verscherpt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl