Portret van de politieman Ahmed Merabet, die woensdag bij Charlie Hebdo werd doodgeschoten
NOS Nieuws

Weduwe terrorist veroordeelt aanslag

De weduwe van een van de twee terroristen die de aanslag op Charlie Hebdo pleegden, heeft die daad veroordeeld. Haar advocaat heeft laten weten dat ze meevoelt met de nabestaanden van de slachtoffers.

De vrouw, Izanna Hamyd, werd woensdag na de terreurdaad gearresteerd en drie dagen vastgehouden. Haar man was de 32-jarige Chérif Kouachi.

Hamyds advocaat zei dat Hamyd haar ondervragers heeft verteld dat ze verontwaardigd was over de bloedige aanslag en dat ze het geweld veroordeelt.

'Met stomheid geslagen'

Haar reactie op de moordaanslagen was dezelfde als die van de hele Franse bevolking, zegt de advocaat. Hamyd liep na haar vrijlating zondag mee in de solidariteitsmars voor de slachtoffers in Parijs.

Hamyd wist volgens haar advocaat niets van de voorbereidingen van haar man. Ze was over de brute terreurdaad in haar eigen woorden met stomheid geslagen.

De broers Chérif en Said Kouachi overvielen woensdag de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo en schoten daar tien redactieleden dood. Twee politieagenten op straat werden in koelen bloede geëxecuteerd. Vrijdag achterhaalde de politie het terroristenduo. In een vuurgevecht met de politie vonden de broers toen de dood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl